Spring naar content

Karin de Lange

Advocaat

De toegevoegde waarde van Karin de Lange

Karin studeerde Nederlands recht aan de Universiteit van Leiden. Zij studeerde af in het Straf- en Strafprocesrecht en Burgerlijk recht. Als advocaat voltooide Karin de specialisatie-opleiding Strafrecht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam.

Karin is een gepassioneerd strafrechtadvocate. Ze onderscheidt zich door haar inhoudelijke kennis, vastberadenheid en omgevingsbewustzijn. Karin gaat steeds op zoek naar het hoogst haalbare voor haar cliënt en neemt met minder geen genoegen. Mede op basis van haar ervaring bij het gerechtshof Amsterdam doorziet Karin snel de kern van een zaak en slaagt ze erin – binnen en buiten de zittingszaal – effectief en doortastend op te treden. Ze weet de vaak complexe en omvangrijke dossiers snel eigen te maken en te doorgronden. Met een actieve verdediging en oog voor detail zet ze zich in elke zaak in voor een zo goed mogelijk resultaat voor haar cliënt.

Cliënten omschrijven Karin als toegewijd, betrokken, volhardend en scherpzinnig. Ze heeft een open houding en gaat nauwkeurig en pragmatisch te werk. Dit alles, in combinatie met haar vermogen om complexe materie begrijpelijk uit te leggen, maakt haar tot een prettige en vertrouwde gesprekspartner voor haar cliënten.

Karin is lid van de Nederlandse Vereniging van Jonge Strafrechtadvocaten (NVJSA) en van de European Criminal Bar Association (ECBA).

 

Publicaties