CONTACTNLEN

Sebastiaan Bennink

partner

Sebastiaans praktijk richt zich op alle aspecten van het economische sanctierecht, exportcontrolewetgeving en daaraan verwante zaken zoals witwassen, terrorismefinanciering, fraude, omkoping en corruptie, en andere compliance-gerelateerde onderwerpen. Sebastiaan adviseert en staat cliënten ook regelmatig bij in bestuursrechtelijke en strafrechtelijke procedures en andere handhavingskwesties, met inbegrip van interne onderzoeken, schikkingsonderhandelingen met en ‘voluntary self-disclosures’ aan nationale en buitenlandse toezichthoudende autoriteiten (VS, UK, EU en NL).

Recentelijk heeft Sebastiaan meerdere beursgenoteerde offshore olie- en gasbedrijven geadviseerd met betrekking tot alle kwesties inzake economische sancties en exportcontrolewetgeving en heeft hij de terugkeer van deze bedrijven op de Iraanse markt begeleid. Daarnaast heeft hij een internationaal opererend bedrijf voor communicatiesystemen bijgestaan met een ‘voluntary self-disclosure’ aan de nationale toezichthouder. Sebastiaan heeft ook een grote internationale vervoerder bijgestaan in een strafrechtelijk onderzoek naar aanleiding van uitvoer naar Saoedi-Arabië zonder de vereiste exportvergunningen. Verder heeft hij een van de grootste internationale dronebedrijven ter wereld geadviseerd over het opzetten van een compliance programma en daarmee verband houdend transactieadvies gegeven. Bovendien heeft Sebastiaan veel ervaring ten aanzien van transacties gerelateerd aan Rusland en verschillende Afrikaanse landen.

Voorts doceert Sebastiaan over het economische sanctierecht en exportcontrole-wetgeving en spreekt hij veelvuldig op conferenties en seminars over deze en andere compliance-gerelateerde onderwerpen. Bovendien publiceert Sebastiaan regelmatig artikelen in juridische tijdschriften, wordt hij geregeld geciteerd in kranten en is hij vaak te horen in radioprogramma's.

Klanten waarderen Sebastiaan vanwege zijn scherpe juridische analyses, zijn diepgaande kennis van hun business, zijn praktische aanpak en resultaatgerichtheid. Voordat hij zich aansloot bij Wladimiroff, heeft Sebastiaan B&A Law opgericht, het eerste en enige Nederlandse niche advocatenkantoor gespecialiseerd in het economische sanctierecht en exportcontrole-wetgeving.

Publicaties

Tegengehouden zending is geen 'voltooide export' | Globe Magazine van Evofenedex, september 2019, pp. 32-33.

Netherlands introduces updated Guidance on cloud experts | Worldecr, p. 24.

Meer publicaties