CONTACTNLEN

Gert-Jan Elsen

partner

Gert-Jan studeerde strafrecht en staats- en bestuursrecht in Utrecht. Hij is gespecialiseerd in ondernemingsstrafrecht. Aandachtsgebieden daarbij zijn zaken betreffende complexe (industriële) calamiteiten en bedrijfsongevallen, milieustrafrecht, economisch strafrecht en corruptiezaken. Tot zijn specialismen behoort ook sanctierecht gerelateerd aan de overheid (strafrechtelijke vervolging van publiekrechtelijke rechtspersonen, schending van geheimhouding en integriteitsonderzoeken).
Gert-Jan heeft diverse multinationals, beursgenoteerde bedrijven, lagere overheden en hun bestuurders bijgestaan. Hij verzorgt onder meer onderwijs over economisch strafrecht voor het opleidingsinstituut voor de rechterlijke organisatie en hij is lid van de Adviescommissie regelgeving van de Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten. Gert-Jan is lid van de Nederlandse Vereniging van Strafrechtadvocaten en van de Vereniging voor Bestuursrecht VAR.

Gert-Jan is "recommended" in The Legal 500 Europe, Middle East & Africa 2017. Gert-Jan is opgenomen in de Whoswholegal 2015. Whoswholegal zegt over hem: "Gert-Jan Elsen was described to researchers as 'first class'."

Publicaties

Minister en burgemeester lopen risico op vervolging | Het Financieele Dagblad, 20 oktober 2015.

Hoe integer zijn integriteitsonderzoeken? | Sanctierecht & Onderneming 2015, nr. 2/3, pp. 108-109.

Meer publicaties