CONTACTNLEN

Blog

NIEUWSFLITS

11 oktober 2018

Wladimiroff Advocaten is verheugd dat Jop Spijkerman per 1 januari 2016 als partner zijn werkzaamheden bij het kantoor vervolgt. Jop is in 2007 als advocaat bij Wladimiroff begonnen. Hij heeft zich gespecialiseerd in het Economisch Strafrecht in brede zin. Aandachtspunten daarbij zijn Milieustrafrecht, (faillissement) fraude en computercriminaliteit.

Meer lezen

Vernietiging van inbeslaggenomen voorwerpen op kosten van de veroordeelde?

20 augustus 2018

Het zal niemand ontgaan zijn dat er sinds enkele jaren binnen het strafrecht veel nadruk ligt op het afnemen van het uit misdrijf afkomstige vermogen van veroordeelden. De zogenaamde 'Pluk ze'-wetgeving biedt het openbaar ministerie ruime mogelijkheden tot ontneming van wederrechtelijk verkregen voordeel. In de optiek van het openbaar ministerie zijn deze mogelijkheden blijkbaar nog niet ruim genoeg.  

Meer lezen

Het beroepsverbod

25 april 2018

Recent heeft de rechtbank Rotterdam twee bestuurders van een grote rederij veroordeeld voor het illegaal overbrengen van vier (koel)schepen vanuit de Europese Unie naar India, Bangladesh en Turkije, om ze daar te laten slopen.1  Naast geldboetes ter hoogte van € 50.000,-, is aan deze bestuurders een beroepsverbod opgelegd. Het is de bestuurders een jaar lang verboden om bij een rederij het beroep van bestuurder, commissaris, adviseur of werknemer uit te oefenen.2  

Meer lezen

Staatssecretaris handhaaft beleidsvoornemen: publiceer boeten aan belastingadviseurs

16 maart 2018

Recent zond de staatssecretaris zijn 'Aanpak belastingontwijking en ontduiking' aan de Tweede Kamer.1  In dit beleidsdocument handhaaft de Staatssecretaris zijn plan om fiscale boeten aan (o.a.) belastingadviseurs openbaar te gaan maken ondanks de geuite kritiek van onder meer de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs en het Register Belastingadviseurs.2

Meer lezen

Bitcoins en witwassen

29 december 2017

De afgelopen maanden zijn cryptovaluta, met in het bijzonder bitcoin, niet meer weg te slaan uit het nieuws. Daar waar enkele jaren geleden bitcoins voornamelijk werden geassocieerd met het 'Darkweb' en de onderwereld, heeft bitcoin nu ook het grote publiek bereikt. De koers van bitcoin is volatiel, maar stijgt over het algemeen razendsnel. Sinds het begin van het jaar is de waarde van bitcoin meer dan vertienvoudigd.

Meer lezen