Spring naar content

Jop Spijkerman

Partner

De toegevoegde waarde van Jop Spijkerman

Sinds 2007 is Jop verbonden aan Wladimiroff advocaten waar hij is gespecialiseerd in de bijstand in omvangrijke fraudezaken.

Naast zijn werk als strafrechtadvocaat is Jop actief als lid van de examencommissie van de Nederlandse Orde van Advocaten voor de vakken strafrecht en gedragsrecht. Ook is hij lid van de adviescommissie strafrecht van de Haagse Orde van Advocaten. Zo’n tien keer per jaar treedt hij op als rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Limburg. Als rechter in de Meervoudige Strafkamer behandelt Jop (omvangrijke) commune strafzaken.

‘Hard op de inhoud, zacht op de persoon’ is op Jop van toepassing. Zowel cliënten en collega’s als rechters en officieren van justitie ervaren hem als een betrouwbare en gedegen gesprekspartner. De belangen van de cliënt voorop plaatsend, zoekt Jop naar het compromis, als het kan met een vleugje humor. Jop denkt en handelt graag ‘out of the box’ zodat in elke zaak resultaat te behalen valt. Met zijn persoonlijke, benaderbare en inhoudelijk solide handelswijze brengt hij menig strafzaak – binnen en buiten de zittingszaal – tot een voor de cliënt goed resultaat.

Door zijn ervaringen als rechter-plaatsvervanger weet Jop nóg beter in te schatten op welke gronden en op welke wijze beslissingen door rechters en officieren van justitie worden genomen. Op zitting en in de beslotenheid van de raadkamer.

Collega’s en cliënten waarderen Jops werkwijze. Hij wordt in de Legal500 beschreven als een ‘superb lawyer’, ‘combining great knowledge of the law with a pleasant approach’. Tevens wordt hij omschreven als ‘a solid and safe pair of hands, who is nice to work with.’ (Legal500)

Publicaties